Bezoek Malgrat de Mar

Malgrat

Waar Lloret de Mar rechts van Blanes te vinden is (vanaf zee gezien) ligt aan de linker kant de plaats Malgrat de Mar. Malgrat de Mar behoort, in tegenstelling tot Blanes en Lloret de Mar, niet tot de Costa Brava maar tot de Costa del Maresme.

Geschiedenis

Malgrat de Mar werd voor het eerst bevolkt ergens tussen de 13e en 14e eeuw. Destijds stond de plaats bekend als Vilanova de Palafolls. Van oorspron is Malgrat voornamelijk een agrarisch gebied met enige visserij. Tijdens de 19e eeuw ontwikkelde Malgrat del Mar zich tot een industrieel centrum.

Toerisme

Toerisme binnen Malgrat del Mar is rond 1960 opgekomen en is ook vandaag de dag nog voldoende aanwezig. Malgrat del Mar is minder gericht op jongeren dan bijvoorbeeld Lloret del Mar en Blanes, maar juist meer geschikt voor familievakanties.

Naast Malgrat del Mar ligt de plaats Santa Susanna. Op deze plek worden vakantiegangers verwend met verschillende restaurants, terrassen, cafés, leuke winkels en allerlei kraampjes. Er staan in Santa Susanne diverse nieuwe hotels en tevens een nieuwe boulevard. Er is zelfs een Nederlandse straat waar je zelfs frikandellen en omeletten kunt krijgen.

Op de officiële website van Santa Susanna leest u meer over de diverse mogelijkheden in deze streek. Ook een huis huren ibiza is mogelijk.

Klimaat

Malgrat del Mar ligt vier meter boven zeeniveau en kent een mediterraans kust klimaat. Zomers zijn vrijwel alle dagen zonnig en warm. In de winter daalt de temperatuur overdag naar een graad of 15.

Stranden

Er zijn in Malgrat de Mar drie stranden die we hier bespreken:

L’Astillero

Dit strand ligt tegenover de zone met de meeste hotels.

Central Beach

Dit strand ligt tegenover het centrum van Malgrat.

Tordera Mouth Beacht

Dit is het grootste strand van Malgrat del Mar en heeft een nudistenzone.

Al met al is Malgrat de Mar een ideale vakantie bestemming voor jou en je gezin!

Comments are closed.