Blanes, the place to be!

Blanes is een badplaats in de Spaanse autonome regio Catalonië. Blanes is de zuidelijkste plaats van de Costa Brava. Blanes telt ruim 40.000 inwoners. De plaats is zeer bekend onder (jongeren uit) Noord-Europese Landen. Blanes is samen met Lloret de Mar een van de meest bekende badplaatsen van de Costa Brava.

Waarom komen veel jongeren naar Blanes?

Blanes is één van de gezelligste uitgaanssteden van Spanje. Blanes heeft ook een prachtig strand dat iedere nacht grondig wordt schoongemaakt. Ook is er een heel groot aanbod aan hotels, appartementen en campings. Die accommodaties die er zijn, hebben zeer aantrekkelijke prijzen die jongeren kunnen betalen. Ook is het aanbod groot van clubs en kroegen en is de drank die ze schenken ook te betalen voor de jongeren. Heb je zin in een dagje shoppen sightseeing? Dan kan je zo de trein pakken naar Barcelona! Je bent daar binnen een uur en je kan daar leuk shoppen natuurlijk.

Waarom komen ook veel gezinnen naar Blanes?

Ouders vinden Blanes vaak ook een leuke bestemming, de sfeer is gemoedelijk, je zit niet in het o-zo-drukke Barcelona en de stranden zijn veel schoner en toegankelijker dan de stranden in Barcelona. Ook gaan er vaak ouders heen die hun kinderen net te jong vinden om met vrienden alleen op vakantie te laten gaan. Zo kunnen de kinderen/jongeren alsnog uitgaan, maar zijn ze toch bij hun ouders. Er zijn verschillende Blanes jongerenreizen, welke je kunt boeken bij de verschillende touroperators.
Ook al verwacht je het niet, Blanes is best rustig! Je hebt een apparte ‘zone’ waar de jongeren zitten en een gedeelte waar de families zitten. Het komt niet tot nauwelijks voor dat de jongeren in familie hotels zitten en andersom ook.

Klimaat

Blanes heeft een heerlijk klimaat! De zon schijnt gemiddeld 10 uur in het hoogseiszoen, de temperatuur wordt nooit lager dan 20 graden en de temperatuur van het zeewater ligt altijd boven de 18 graden wat best warm is voor zeewater. Al deze omstandigheden maken het voor jong, als oud en prettige vakantie bestemming!

Comments are closed.