Een ontspannen strandvakantie

strandvakantie

Het leven is al druk genoeg en als je op vakantie gaat, is het heerlijk als je helemaal niets hoeft te doen. Lekker uitrusten en bijkomen van alle stress. Als dat wel goed klinkt, is een strandvakantie misschien wel iets voor jou. Heerlijk liggen op een stoel op het strand, af en toe even afkoelen in het frisse water en genieten van een hapje en een drankje. Wat wil een mens nog meer?

De beste landen voor een strandvakantie
Tijdens een strandvakantie wil je het natuurlijk lekker warm hebben en wil je optimaal kunnen genieten van de zee. Voor een strandvakantie kun je denken aan het zuiden van Frankrijk, Italië, Spanje of een van de Canarische eilanden, maar let wel op dat het hier in de winter ook gewoon fris tot koud is. Dat neemt echter niet weg dat je in de juiste jaargetijden hier geen fantastische vakantie zou kunnen beleven. De meest populaire plekken voor een strandvakantie zijn Griekenland, Turkije, Dubai, Aruba, Mexico en Egypte.

All inclusive
Als je echt nergens zorgen over wilt hebben, is een all inclusive strandvakantie ideaal. Dit houdt in dat je voor een vaste prijs op vakantie kunt gaan en niet extra hoeft te betalen voor het eten en drinken wat je nuttigt bij het resort waar je verblijft. Dat betekent dat je geen portemonnee hoeft mee te nemen als je op het strand bent en dat ook je kinderen gewoon lekker hun gang kunnen gaan. Let wel op dat zodra je buiten de grenzen van het resort komt, je wel gewoon moet betalen, maar als je vooral geniet van de zon op het strand, dan is dat juist helemaal geen probleem.

Wat kun je doen tijdens je strandvakantie
Tijdens je vakantie op het strand kun je natuurlijk lekker genieten van het warme weer en de verfrissende zee, maar als je hier even zat van bent, zijn er ook andere dingen waar je tijdelijk mee bezig kunt zijn. Wat denk je van schelpen zoeken, een strandwandeling maken of een balletje overgooien in het water? En houd je van romantisch, maak dan bij zonsondergang een lekkere strandwandeling. Je zult zien dat je strandvakantie een succes wordt.
 

 

Parkeren bij vliegveld Schiphol

Wil je parkeren bij Schiphol? Dan zijn er een aantal opties. Op basis van het doel en de duur van je bezoek kun je een keuze maken die voor jou het meest geschikt is. Het is aan te raden om alle opties goed te bekijken, zodat je uiteindelijk kiest voor de beste optie.

Parkeren voor korte tijd

Als je iemand bij Schiphol wilt afzetten, dan kan dit bij de vertrekhallen. Hier mag je alleen stoppen om passagiers uit te laten stappen en bagage uit te laden. Maar het kan zijn dat je wat langer de tijd wilt nemen op Schiphol, bijvoorbeeld om iemand uit te zwaaien, naar vliegtuigen te kijken, te winkelen of te genieten van een hapje en een drankje. Dan kun je het beste parkeren op de overdekte parkeerplaats voor bezoekers, slechts twee minuten lopen van de terminal. Op borden staat deze parkeerplaats duidelijk aangegeven.

Ophalen

Je auto neerzetten om iemand snel op te halen kan het eerste kwartier gratis in de parkeergarage tegenover de aankomsthal. Heb je meer tijd nodig om de passagier te verwelkomen, dan is de parkeerplaats voor bezoekers de meest voordelige optie.

Langere tijd parkeren

Ga je zelf op reis met het vliegtuig en wil je voor meer dan 24 uur de auto parkeren bij Schiphol, dan zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Op het vliegveld zelf zijn parkeerterreinen en parkeergarages waar je voor meerdere dagen, weken of zelfs maanden je voertuig neer kunt zetten. Deze variëren in prijs, grootte en afstand tot de vertrekhallen. Daarnaast zijn er in de plaatsen rondom Schiphol een groot aantal parkeergelegenheden. Hiervandaan kun je met een shuttlebus naar de luchthaven. De diverse parkeerbedrijven kun je met elkaar vergelijken, zodat je precies kunt zien hoeveel geld het kost om te parkeren nabij schiphol. Hoe dichter bij het vliegveld, hoe duurder. Er gaan vaak ook bussen in de buurt bij de diverse parkeerbedrijven naar het vliegveld, zodat je je daar niet druk over hoeft te maken.

Alternatieven

Je kunt ook met het openbaar vervoer naar Schiphol reizen. Met de bus of de trein is het vliegveld goed bereikbaar. Verder kan de taxi een gunstig alternatief zijn als je voor langere tijd op reis gaat.

Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

In de Atlantische Oceaan ten westen van Marokko en de Sahara bevinden zich de Canarische Eilanden. De eilanden hebben elk zijn eigen schoonheden en bijzonderheden. De eilanden vormen dan ook een zeer populaire vakantiebestemming en steeds meer mensen reizen hier naartoe.

De eilanden

De Canarische Eilanden, in het Spaans Islas Canarias, bestaan uit zeven grote eilanden, en zes kleinere eilandjes.
Tenerife
Tenerife heeft een oppervlak van 2.034,38 km² en een bevolkingsaantal van rond de 900.000. Daarmee is Tenerife het dichtstbevolkte eiland van Spanje.

Fuerteventura
Het eiland Fuerteventura heeft een oppervlakte van 1.660 km² en een inwonersaantal rond de 104.00.

Gran Canaria
Gran Canaria heeft een oppervlak van 1.560 km² en er wonen ongeveer 850.000 mensen. Het hoogste punt van het eiland is de top van de Pico de las Nieves op 1.949 meter.

Lanzarote
Het eiland Lanzarote heeft 123.039 inwoners op een oppervlakte van 846 km². Hier vallen ook de eilanden La Graciosa, Alegranza en Montaña Clara onder.

La Palma
La Palma heeft ongeveer 83.500 inwoners verdeeld over een oppervlak van 729 km².

La Gomera
Het eiland La Gomera heeft een oppervlak van 369.76 km² en ongeveer 23.000 inwoners. Op El Hierro na is dit het kleinste van de bewoonde Canarische Eilanden.

El Hierro
El Hierro is het kleinste bewoonde Canarische Eiland, het heeft een inwoners aantal van ongeveer 11.000 verspreid over een oppervlak van 268.71 km².

La Graciosa
Het eiland La Graciosa is een van de kleinere Spaanse eilanden. Het heeft bijna 700 inwoners en een oppervlakte van slechts 29.05 km².

De onderstaande Canarische Eilanden zijn onbewoond.

Alegranza
Isla de Lobos
Montaña Clara
Roque del Este
Roque del Oeste

Ontstaan

De Canarische Eilanden zijn ontstaan door vulkaanuitbarstingen. De oudste eilanden zijn ongeveer 18 miljoen jaar geleden al ontstaan. In het gebied zijn nog steeds enkele actieve vulkanen te vinden. Lava zorgt voor vruchtbare grond, en daarom is de flora op de eilanden erg divers. Het landschap op de eilanden varieert van stranden en woestijn tot bergen en subtropische wouden. Er heerst het hele jaar door een warm klimaat met temperaturen van gemiddeld 18 graden in de winter en zomers 28 graden.

Bezoek Malgrat de Mar

Malgrat

Waar Lloret de Mar rechts van Blanes te vinden is (vanaf zee gezien) ligt aan de linker kant de plaats Malgrat de Mar. Malgrat de Mar behoort, in tegenstelling tot Blanes en Lloret de Mar, niet tot de Costa Brava maar tot de Costa del Maresme.

Geschiedenis

Malgrat de Mar werd voor het eerst bevolkt ergens tussen de 13e en 14e eeuw. Destijds stond de plaats bekend als Vilanova de Palafolls. Van oorspron is Malgrat voornamelijk een agrarisch gebied met enige visserij. Tijdens de 19e eeuw ontwikkelde Malgrat del Mar zich tot een industrieel centrum.

Toerisme

Toerisme binnen Malgrat del Mar is rond 1960 opgekomen en is ook vandaag de dag nog voldoende aanwezig. Malgrat del Mar is minder gericht op jongeren dan bijvoorbeeld Lloret del Mar en Blanes, maar juist meer geschikt voor familievakanties.

Naast Malgrat del Mar ligt de plaats Santa Susanna. Op deze plek worden vakantiegangers verwend met verschillende restaurants, terrassen, cafés, leuke winkels en allerlei kraampjes. Er staan in Santa Susanne diverse nieuwe hotels en tevens een nieuwe boulevard. Er is zelfs een Nederlandse straat waar je zelfs frikandellen en omeletten kunt krijgen.

Op de officiële website van Santa Susanna leest u meer over de diverse mogelijkheden in deze streek. Ook een huis huren ibiza is mogelijk.

Klimaat

Malgrat del Mar ligt vier meter boven zeeniveau en kent een mediterraans kust klimaat. Zomers zijn vrijwel alle dagen zonnig en warm. In de winter daalt de temperatuur overdag naar een graad of 15.

Stranden

Er zijn in Malgrat de Mar drie stranden die we hier bespreken:

L’Astillero

Dit strand ligt tegenover de zone met de meeste hotels.

Central Beach

Dit strand ligt tegenover het centrum van Malgrat.

Tordera Mouth Beacht

Dit is het grootste strand van Malgrat del Mar en heeft een nudistenzone.

Al met al is Malgrat de Mar een ideale vakantie bestemming voor jou en je gezin!

Lloret de Mar

Lloret de Mar is een gemeente in Spanje aan de Costa Brava. De gemeente ligt in de provincie Gerona, in de Spaanse autonome regio Catalonië. Er wonen om en nabij 35.000 inwoners het hele jaar door. Lloret is een van de meest bezochte toeristische badplaatsen aan de Spaanse kust. Zomers heeft de stad vooral niet-Spaanse toeristen en kan het inwoneraantal oplopen tot ruim 160.000. In de zomermaanden trekken jongeren uit alle uithoeken van Europa, maar vooral Nederlandse jongeren naar Lloret toe en de badplaatsen Blanes en Calella toe. Er is een groot aanbod aan clubs, bars, disco’s en casino’s. Een hele hoop zijn gericht op de Nederlandse jongeren vanwege de hoge populatie Nederlandse jongeren in de zomermaanden.

Jaren ’50 t/m de jaren ’90

In de jaren ’50 van de twintigste eeuw begon het toerisme pas weer op te trekken. In de jaren ’60 en ’70 had Franco (voormalig Spaans staatsleider) het land open gesteld voor toerisme. Toen Franco dit had geopend voor toeristen, speelde hoteleigenaren en investeerders er goed op in. Er werden massaal hotels, appartementen en dergelijke gebouwd aan de Spaanse kust. De toeristenstroom ging hard, het groeide alsmaar door. Om dit op te vangen was een rap tempo nodig met bouwen. De gebouwen uit die tijd zijn inmiddels bijna volledig vervangen omdat het destijds niet ging om duurzaamheid, maar om een tijdelijk onderkomen te bieden voor de gasten. In de jaren ’90 besloot Lloret zich te onderscheiden van de rest en ging duurzamer bouwen omdat er meer aandacht kwam voor duurzaamheid en milieu.

Lloret in het heden

Vandaag de dag wordt Lloret bijna alleen nog maar bezocht door low-budget toeristen en jongeren. Lloret is een feestoord en daar zijn de jongeren naar op zoek. De overlast in de zomer van jongeren, met name vrijende stelletjes en vandalistische jongeren, heeft er naar toe geleid dat de overheid besloten heeft de stranden nat te spuiten en fel te belichten. Ook patrouilleren er agenten in burger kleding door de stad heen om de kans te verhogen dat de overlast-veroorzakende jongeren gepakt worden. Grote delen van de stad zijn ook redelijk belicht zodat het ’s nachts niet helemaal donker is in de nauwe straatjes en steegjes.

Blanes, the place to be!

Blanes is een badplaats in de Spaanse autonome regio Catalonië. Blanes is de zuidelijkste plaats van de Costa Brava. Blanes telt ruim 40.000 inwoners. De plaats is zeer bekend onder (jongeren uit) Noord-Europese Landen. Blanes is samen met Lloret de Mar een van de meest bekende badplaatsen van de Costa Brava.

Waarom komen veel jongeren naar Blanes?

Blanes is één van de gezelligste uitgaanssteden van Spanje. Blanes heeft ook een prachtig strand dat iedere nacht grondig wordt schoongemaakt. Ook is er een heel groot aanbod aan hotels, appartementen en campings. Die accommodaties die er zijn, hebben zeer aantrekkelijke prijzen die jongeren kunnen betalen. Ook is het aanbod groot van clubs en kroegen en is de drank die ze schenken ook te betalen voor de jongeren. Heb je zin in een dagje shoppen sightseeing? Dan kan je zo de trein pakken naar Barcelona! Je bent daar binnen een uur en je kan daar leuk shoppen natuurlijk.

Waarom komen ook veel gezinnen naar Blanes?

Ouders vinden Blanes vaak ook een leuke bestemming, de sfeer is gemoedelijk, je zit niet in het o-zo-drukke Barcelona en de stranden zijn veel schoner en toegankelijker dan de stranden in Barcelona. Ook gaan er vaak ouders heen die hun kinderen net te jong vinden om met vrienden alleen op vakantie te laten gaan. Zo kunnen de kinderen/jongeren alsnog uitgaan, maar zijn ze toch bij hun ouders. Er zijn verschillende Blanes jongerenreizen, welke je kunt boeken bij de verschillende touroperators.
Ook al verwacht je het niet, Blanes is best rustig! Je hebt een apparte ‘zone’ waar de jongeren zitten en een gedeelte waar de families zitten. Het komt niet tot nauwelijks voor dat de jongeren in familie hotels zitten en andersom ook.

Klimaat

Blanes heeft een heerlijk klimaat! De zon schijnt gemiddeld 10 uur in het hoogseiszoen, de temperatuur wordt nooit lager dan 20 graden en de temperatuur van het zeewater ligt altijd boven de 18 graden wat best warm is voor zeewater. Al deze omstandigheden maken het voor jong, als oud en prettige vakantie bestemming!

Handbagage meenemen op vakantie

handbagage

Je handbagage dichtbij de hand hebben in het vliegtuig is voor vele vakantiegangers een prettig gevoel.
Er zit altijd belangrijke stukken in zoals vliegtickets, paspoort(en) of wellicht kauwgom.
Onder handbagage vallen diverse soorten (laptoptas, handtas of een rugzak).

Voorwaarden voor handbagage

Je moet wel aan een aantal zaken denken bij uw handbagage.
Denk hierbij aan afmetingen, gewicht en inhoud.
Helaas zijn de regels per vliegtuigmaatschappij niet allemaal hetzelfde.
Er zijn wel een aantal regels, welke bij de luchtvaartmaatschappijen hetzelfde zijn.
Onze tip is dan ook om de regels nog even te checken bij uw maatschappij.
Enkele voorbeelden, welke bij alle maatschappijen gelden:
– vloeistoffen in de handbagage
– u mag geen scherpe voorwerpen in de handbagage mee vervoeren

(meer…)