Canarische Eilanden

In de Atlantische Oceaan ten westen van Marokko en de Sahara bevinden zich de Canarische Eilanden. De eilanden hebben elk zijn eigen schoonheden en bijzonderheden. De eilanden vormen dan ook een zeer populaire vakantiebestemming en steeds meer mensen reizen hier naartoe.

De eilanden

De Canarische Eilanden, in het Spaans Islas Canarias, bestaan uit zeven grote eilanden, en zes kleinere eilandjes.
Tenerife
Tenerife heeft een oppervlak van 2.034,38 km² en een bevolkingsaantal van rond de 900.000. Daarmee is Tenerife het dichtstbevolkte eiland van Spanje.

Fuerteventura
Het eiland Fuerteventura heeft een oppervlakte van 1.660 km² en een inwonersaantal rond de 104.00.

Gran Canaria
Gran Canaria heeft een oppervlak van 1.560 km² en er wonen ongeveer 850.000 mensen. Het hoogste punt van het eiland is de top van de Pico de las Nieves op 1.949 meter.

Lanzarote
Het eiland Lanzarote heeft 123.039 inwoners op een oppervlakte van 846 km². Hier vallen ook de eilanden La Graciosa, Alegranza en Montaña Clara onder.

La Palma
La Palma heeft ongeveer 83.500 inwoners verdeeld over een oppervlak van 729 km².

La Gomera
Het eiland La Gomera heeft een oppervlak van 369.76 km² en ongeveer 23.000 inwoners. Op El Hierro na is dit het kleinste van de bewoonde Canarische Eilanden.

El Hierro
El Hierro is het kleinste bewoonde Canarische Eiland, het heeft een inwoners aantal van ongeveer 11.000 verspreid over een oppervlak van 268.71 km².

La Graciosa
Het eiland La Graciosa is een van de kleinere Spaanse eilanden. Het heeft bijna 700 inwoners en een oppervlakte van slechts 29.05 km².

De onderstaande Canarische Eilanden zijn onbewoond.

Alegranza
Isla de Lobos
Montaña Clara
Roque del Este
Roque del Oeste

Ontstaan

De Canarische Eilanden zijn ontstaan door vulkaanuitbarstingen. De oudste eilanden zijn ongeveer 18 miljoen jaar geleden al ontstaan. In het gebied zijn nog steeds enkele actieve vulkanen te vinden. Lava zorgt voor vruchtbare grond, en daarom is de flora op de eilanden erg divers. Het landschap op de eilanden varieert van stranden en woestijn tot bergen en subtropische wouden. Er heerst het hele jaar door een warm klimaat met temperaturen van gemiddeld 18 graden in de winter en zomers 28 graden.

Comments are closed.