Parkeren bij vliegveld Schiphol

Wil je parkeren bij Schiphol? Dan zijn er een aantal opties. Op basis van het doel en de duur van je bezoek kun je een keuze maken die voor jou het meest geschikt is. Het is aan te raden om alle opties goed te bekijken, zodat je uiteindelijk kiest voor de beste optie.

Parkeren voor korte tijd

Als je iemand bij Schiphol wilt afzetten, dan kan dit bij de vertrekhallen. Hier mag je alleen stoppen om passagiers uit te laten stappen en bagage uit te laden. Maar het kan zijn dat je wat langer de tijd wilt nemen op Schiphol, bijvoorbeeld om iemand uit te zwaaien, naar vliegtuigen te kijken, te winkelen of te genieten van een hapje en een drankje. Dan kun je het beste parkeren op de overdekte parkeerplaats voor bezoekers, slechts twee minuten lopen van de terminal. Op borden staat deze parkeerplaats duidelijk aangegeven.

Ophalen

Je auto neerzetten om iemand snel op te halen kan het eerste kwartier gratis in de parkeergarage tegenover de aankomsthal. Heb je meer tijd nodig om de passagier te verwelkomen, dan is de parkeerplaats voor bezoekers de meest voordelige optie.

Langere tijd parkeren

Ga je zelf op reis met het vliegtuig en wil je voor meer dan 24 uur de auto parkeren bij Schiphol, dan zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Op het vliegveld zelf zijn parkeerterreinen en parkeergarages waar je voor meerdere dagen, weken of zelfs maanden je voertuig neer kunt zetten. Deze variƫren in prijs, grootte en afstand tot de vertrekhallen. Daarnaast zijn er in de plaatsen rondom Schiphol een groot aantal parkeergelegenheden. Hiervandaan kun je met een shuttlebus naar de luchthaven. De diverse parkeerbedrijven kun je met elkaar vergelijken, zodat je precies kunt zien hoeveel geld het kost om te parkeren nabij schiphol. Hoe dichter bij het vliegveld, hoe duurder. Er gaan vaak ook bussen in de buurt bij de diverse parkeerbedrijven naar het vliegveld, zodat je je daar niet druk over hoeft te maken.

Alternatieven

Je kunt ook met het openbaar vervoer naar Schiphol reizen. Met de bus of de trein is het vliegveld goed bereikbaar. Verder kan de taxi een gunstig alternatief zijn als je voor langere tijd op reis gaat.

Comments are closed.